Minusta

Hei!

Olen Sirpa Pöllänen, koulutettu ammattijärjestäjä Jyväskylästä.

Ammattijärjestäjä apunasi

Ammattijärjestäjänä autan Sinua luopumaan turhasta tavarasta sekä luomaan systemaattisesti ja loogisesti järjestystä ja tilaa. Autan myös näkemään kotisi tiloja ja tavaroita ”uusin silmin” ja hakemaan uusia ajatuksia vanhojen, ehkäpä piintyneiden ja vanhaan jumittuneiden ajattelumallien tilalle. Ei uutta hankkimalla, vaan vanhoja jo omistamiasi huonekaluja ja sisustusesineitä hyödyntämällä.

Suomen Ammattijärjestäjät ry:n jäsenenä olen sitoutunut yhdistyksemme ammattieettisiin ohjeisiin. Ammattijärjestäjän työn tärkeimmät lähtökohdat ovat asiakkaan etu, auttaminen ja kunnioittaminen, luottamuksellisuus sekä toiminnan avoimuus, rehellisyys ja totuudenmukaisuus. Tavaroiden karsimisen, järjestämisen ja kierrättämisen teemoilla haluan omalta osaltani olla tekemässä maailmasta paremman paikan elää. Haluan olla lisäämässä hyvinvointia, turvallista ja helpompaa asumista sekä levollista kodista nauttimista.

Lähestyn asioita ilon kautta

Aito kiinnostus ihmisiä ja heidän tarinoitaan kohtaan ja auttamisen halu ovat tärkeimmät arvoni

Olen tehnyt lähes 25 vuotta kestäneen työuran rahoitusalalla ja ajanut nuoruudessani myös taksia n. neljä vuotta. Kokemusta järjestämisestä siis on: asiakkaiden raha-asioiden ja kyytipalveluiden järjestely, kaikki tämä on valmistanut minua tähän tekemiseen. v. 2017 silmästäni löytyi varjostuma ja sitä tutkittiin, onko se melanooma. Tuo säikäytti minut pahanpäiväisesti ja sai minut pohtimaan ”voisinko tehdä vielä jotain muuta työkseni” ja päätin irtisanoutua työstäni.

Olen reipas, vastuuntuntoinen ja hyväntahtoinen. Aito kiinnostus ihmisiä ja heidän tarinoitaan kohtaan ja auttamisen halu ovat tärkeimmät arvoni. Lähestyn asioita ilon kautta, ratkaisukeskeisesti. Olen hyvä ideoimaan uusia käyttötarkoituksia vanhoille tavaroille, hyvä hahmottamaan isoja kokonaisuuksia sekä kyseenalaistamaan vanhoja, ei välttämättä enää tänä päivänä toimivia tilaratkaisuja. Ajankäytön hallinnassa olen myös hyvä!

Kotoa Kainuusta opittu työnteon malli ja käden taidot ovat olleet omaa tekemistäni ohjaavia läpi elämäni. Mökkeily, kalastaminen, käsityöt, lukeminen, sisustaminen, kokkaaminen ja läheisten kanssa vietetty aika ovat sydäntäni lähellä.

Oma polkuni raivaamisen tielle lähti kotona tehdystä remontista viisi vuotta sitten. Olimme mieheni kanssa sitä mieltä, että meillä ei ollut paljon tavaraa, ei kasoja-kaikki mahtui kaappeihin. No, sitten kun kaikki kaapit täytyi tyhjentää ja sitä tavaraa tuli ja tuli sieltä kaapeista – näkemys muuttui. Uteliaisuus karsimista ja järjestämistä kohtaan lisääntyi sitä mukaa kun kävin läpi omaa elämäntapamuutostani. Samalla jouduin pohtimaan omaa kulutuskäyttäytymistäni ja luomaan uutta tapaa kuluttamiseen.

Kouluttauduin ammattijärjestäjäksi v. 2019 syksyllä, ennen sitä olin käynyt yrittäjyyskoulutuksen. Ammattijärjestäjän palveluita Keski-Suomessa tarjoava Sibretta Oy aloitti toimintansa koronakeväänä 2020 ja olen pisimpään alueella työkseen koteja raivannut ja järjestänyt ammattijärjestäjä. Kokemusta erilaisten kotien tavarahaasteista ja perheiden kohtaamisesta on siis kertynyt ja kaikki ovat olleet hyvin opettavaisia.

Toimin myös Jyväskylän kaupungin työllisyyspalveluiden palveluntuottajana ja valmentajana.

Syksyllä 2023 kouluttauduin Caps Colors® -värianalyysien maailmaan. Selvitettyäni oman värivuodenaikani, ymmärsin omat hutiostokseni. Tunnistan nämä samat haasteet myös asiakkaiden vaatekaapeilla: paljon vaatteita eikä silti mitään päälle laitettavaa. Jos haluat selvittää oman värivuodenaikasi ja löytää Sinulle parhaiten sopivat värit ja sävyt, jotka saavat kasvosi hehkumaan ja silmäsi loistamaan – olen käytettävissä! Analyysin jälkeen kerron miten voit soveltaa tulosta omaan vaatekaappiisi ja vaateostoksiin.

Ota yhteyttä!

Kaipaatko käsiä vai konsulttia? Molempia löytyy!

Tavoitat minut puhelimitse numerosta 040 5138 621 tai sähköpostilla sirpa.pollanen@sibretta.fi.